Комунальний заклад "Білоколодязький ліцей"

Школа сприяння здоров'ю, Школа, дружня до дитини

П`ятниця, 26.04.2024, 06:42

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2022 » Січень » 23 » 22 січня День Cоборності України
11:18
22 січня День Cоборності України

   
    І так, тут ідеться не про собор, і не про церкву. Хоча єдність територій, єдність цінностей, взаємне духовне збагачення щось таки мають спільне і з цими поняттями теж.
    Слово «соборність» є синонімом слова «єдність». Інше питання,  а звідки ж береться ця єдність? Як нам формувати її у класі та школі? Як пояснити сучасним дітям важливість саме цього державного свята в Україні?
Придивіться до учнів молодших класів — зазвичай під час переходів із класу в клас учителі групують учнів парами і кажуть братися за руки. Так менші школярики не загубляться і зможуть підтримати один одного.
   А гляньте-но на старші класи — там дівчата постійно ходять зграйками, часто також беручись за руки.
   Сьогодні увесь колектив КЗ "Білоколодязький ліцей" приєднався до традиції проведення «Живого ланцюга» в Україні на День соборності і не тільки...
Історична довідка: у цей день у 1919 році було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.
     У ліцеї було проведено для учнів 3-4 класів гру-квест "Ми разом, ми єдині!", де діти виконували різні завдання: з'ясовували значення слів "соборність" та "патріот", розгадували ребуси та кросворди, пригадували державні та народознавчі символи, виготовляли та дарували маленькі "серця дружби". Всі учні 1-4 класів взяли участь у флешмобі "Я єсть народ, якого Правди сила ніким звойована ще не була...(П.Тичина)". Учні 5-11 класів підготували тематичні газети до Дня соборності. 9-11 класи провели свято "Україна понад усе", де лунали вірші про рідну Україну, демонстрували відео про історичні події нашої держави. Учні 4-Б класу презентували колаж "Україна в серці кожного із нас". У бібліотеці учні ознайомилися з виставкою літератури під гаслом "Захід, Схід - одна країна, це - соборна Україна!". Класні керівники 1-11 класів провели виховні години, присвячені Дню соборності України.
   Щиро дякую всім організаторам святкових заходів: учнівському самоврядуванню, класним керівникам 1-11 класів, заступнику директора з виховної роботи Сердечній Л.О., педагогу-організатору Негуторовій Т.С.,     завідуючій бібліотекою Гаврюшенко В.І.
                                                          З повагою, директор Світлана ТКАЧЕНКО

 

 

 

Переглядів: 253 | Додав: teacher | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

НАШІ ВІТАННЯ

left

Пошук

Календар

«  Січень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Календарні свята та події. Спілкуємося українською

Архів записів

Корисні посилання