Комунальний заклад "Білоколодязький ліцей"

Школа сприяння здоров'ю, Школа, дружня до дитини

Четвер, 25.04.2024, 15:49

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2021 » Травень » 20 » ДЕНЬ ВИШИВАНКИ- 2021
20:36
ДЕНЬ ВИШИВАНКИ- 2021

Українська вишиванка зберігає історію і традиції нашого народу. Вишиті сорочки здавна допомагали українцям зберегти свою ідентичність. Для популяризації носіння українського етнічного одягу започатковане міжнародне свято. У третій четвер травня щорічно у світі відзначається День української вишиванки.

Це свято не є офіційним. У 2006 році воно було засноване як патріотична акція студентки університету імені Юрія Федьковича. В День вишиванки люди по всьому світу надягають українські національні костюми, приходять у них на роботу. До свята проходять конкурси на кращу вишиванку. На вулиці проводяться різні фестивалі та паради. У 2021 році свято присвячене проблемам української етнічної музики.

Учні та вчителі КЗ «Білоколодязький ліцей» також приєдналися до цього свята. У закладі пройшли цікаві та змістовні заходи, в яких брали участь усі: учні, вчителі, вихованці дошкільного підрозділу.

Єдність, мудрість поколінь, краса, неповторність та глибокий символізм характеризують українську вишиванку! Учні 9 класу втілили в життя проєкт «Україна вишивана», в якому дослідили: що ж спільного та відмінного в українській вишивці в кожному регіоні нашої країни. Створили карту України, де кожна область була у своїй вишиванці.

Для українців вишиванка – не просто національний одяг! Це оберіг, ДНК української нації та її душа, це символ козацької сили, волі духу, миру та віри у світле майбутнє! Тому і вчителі, і учні, від 1 до 11 класу, взяли участь у проєкті «Майстерна вишиванка. Створи власноруч». Усі учасники проєкту проявили свою креативність та створили дійсно унікальні вишиванки…на папері. Кожен вклав свою душу та любов у вишиваночку, яку продемонстрував на загальному підсумку проєкту.

Сьогодні вишиванка – це свідомий тренд! Найвідоміші українські дизайнери створюють цілі колекції шедевральних вишиванок! Ось і наші учні 2-Б класу провели для усіх бажаючих майстер-клас по виготовленню вишиванки у техніці «оригамі».

Шкільний бібліотекар разом зі своїми помічниками підготували тематичну книжкову виставку «Вишиванка – український оберіг».

Ось так сьогодні пройшов день. Увесь колектив, учнівський та педагогічний,  також гордо одягнули сьогодні вишиванки, приєдналися до Всеукраїнського флешмобу «Одягни вишиванку, Україно моя!», бо кожна з них по-своєму особлива і чарівна.

Цінуйте звичаї та традиції свого народу! Вітаємо усіх з Днем Вишиванки! Бажаємо щастя і міцного здоров'я! Нехай рідна земля нас захищає, охороняє від усіх бід і неприємностей, а головне – надає сил, натхнення на нові досягнення!

З  повагою, директор ліцею Світлана ТКАЧЕНКО.

Переглядів: 225 | Додав: teacher | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

НАШІ ВІТАННЯ

left

Пошук

Календар

«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Календарні свята та події. Спілкуємося українською

Архів записів

Корисні посилання