Комунальний заклад "Білоколодязький ліцей"

Школа сприяння здоров'ю, Школа, дружня до дитини

П`ятниця, 26.04.2024, 00:22

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2021 » Квітень » 27 » Ліквідаторам аварії на ЧАЕС – дякуємо за життя!
19:47
Ліквідаторам аварії на ЧАЕС – дякуємо за життя!

Пам’ятаймо кожного, хто в ті важкі дні віддав своє життя за порятунок України та всього світу!

8 грудня 2016 року Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй ухвалила резолюцію, якою проголосила 26 квітня Міжнародним днем пам'яті про чорнобильську катастрофу.

26 квітня 2021 року виповнилося 35 років із моменту трагічних подій на Чорнобильській АЕС. Аварії, яка призвела до однієї із найбільших техногенних та екологічних катастроф в історії людства. Цей день поділив життя багатьох людей на “до” та “після”, залишивши по собі глибокий відбиток у пам'яті.

Аварія на Чорнобильській АЕС торкнулася життя кількох поколінь і завдала непоправних втрат. Спричинила забруднення навколишнього середовища, на довгі роки перетворивши територію довкола станції на зону відчуження. Катастрофа позбавила домівок тисячі людей. Проте найголовніше - трагедія забрала та покалічила людські невинні життя.

У нашому закладі було організовано ряд заходів з метою вшанування українських героїв-ліквідаторів, які 35 років тому першими прийняли на себе ядерний удар, так званого мирного атому. Це були українські пожежні, військові, медики, правоохоронці, вчені, добровольці – наші земляки, які прийняли на себе виклики катастрофи і протистояли наслідкам аварії на ЧАЕС, не шкодуючи свого життя заради майбутнього. Вчителями були проведені уроки пам’яті «Чорнобиль – то печаль твоєї, Україно, долі», «Дякуємо за життя», діти активно брали участь у конкурсі малюнків «Дзвони Чорнобиля», в шкільній бібліотеці була проведена тематична виставка літератури. Адміністрація ліцею разом з представниками громади взяли участь у церемонії покладання квітів до пам’ятного знака "Воїнам Чорнобиля" та вшанували пам'ять померлих ліквідаторів цієї страшної аварії та громадян України, які загинули в результаті її наслідків, хвилиною мовчання.

Ми всі повинні завжди пам'ятати про жертви, які довелося понести внаслідок аварії на Чорнобильській атомній станції. І зробити все можливе, щоб історія ніколи не повторилася знову.

 

 

 

 

Переглядів: 216 | Додав: teacher | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

НАШІ ВІТАННЯ

left

Пошук

Календар

«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Календарні свята та події. Спілкуємося українською

Архів записів

Корисні посилання