Комунальний заклад "Білоколодязький ліцей"

Школа сприяння здоров'ю, Школа, дружня до дитини

Четвер, 25.04.2024, 15:58

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2013 » Грудень » 21 » "Маршрут безпеки"
21:42
"Маршрут безпеки"


В рамках тижня безпеки життєдіяльності (вересень), після проходження учнів-фасилітаторів навчання,  з метою профілактики ВІЛ/СНІД у Білоколодязькому НВК було проведено інтерактивну пізнавальну гру – виставку «Маршрут безпеки» - 27 вересня. У грі брали участь учні 9 – 11 класів.

«Маршрут Безпеки» – це інтерактивна гра з питань профілактики ВІЛ/СНІД та репродуктивного здоров’я, вона складається із пересувного інформаційного стенду та  станцій, на кожній з яких висвітлюються актуальні питання з життя молоді. Отримавши маршрутні листи, команди, рухаючись «Маршрутом безпеки», зупинялися на станціях: «Шляхи передачі ВІЛ/СНІД», «ВІЛ/СНІД: запитання і відповіді», «Твоє життя – твій вибір», «Методи контрацепції», «Поруч з тобою».

 29 листопада учні Білоколодязького НВК провели «Маршрут Безпеки» на базі селищного Будинку культури. До гри було залучено учнів 9-11 класів та жителів селища. Ось відгук директора Будинку культури Омеляненко А.В.: «Такий спосіб роботи дозволяє підліткам весело дізнаватися про корисне та важливе, те, що сьогодні є дуже актуальним. Особливо це потрібно 14-15-річним, адже ці питання починають їх цікавити саме зараз. На «Маршруті безпеки» учасники гри кожні 15 хвилин спілкувалися з різними людьми – своїми ровесниками, нами дорослими,  аналізували ситуації з різних ілюстрацій, виконували цікаві завдання. Усе це дуже добре відкладається в пам’яті».









Учні, які проходили тренінги з превентивної освіти, як правило самі хочуть проводити щось подібне для своїх однолітків і навіть батьків та вчителів, тому треба довіряти лідерам-тренерам таку роботу, де діти-фасилітатори зможуть донести своїм ровесникам набуті знання. Біля кожної станції працюють фасилітатори, які пояснюють завдання відповідної станції, мотивують учасників до активної участі в запланованій презентації та пропонують висловлювати свої думки і обмінюватись особистим досвідом, залучають до активної співпраці у групі. Основна мета дискусії – навчитись один від одного. Фасилітатори уважно стежать за дискусією та, при потребі, направляють її.








Теми, які висвітлюються в «Маршруті Безпеки» допомагають пов’язати власні життєві ситуації та досвід учасників з особистим ризиком інфікування ВІЛ та ІПСШ. Використовуючи інтерактивний комунікативний метод, «Маршрут Безпеки» відповідає не тільки пізнавальним потребам учасників, але й звертається до їх емоцій та поведінки. Це збільшує вірогідність його впливу на зміну поведінки учасників на більш безпечну поведінку, що дуже актуально, враховуючи підвищення рівня розповсюдження ВІЛ в Україні. 







Переглядів: 1452 | Додав: teacher | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

НАШІ ВІТАННЯ

left

Пошук

Календар

«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Календарні свята та події. Спілкуємося українською

Архів записів

Корисні посилання