Комунальний заклад "Білоколодязький ліцей"

Школа сприяння здоров'ю, Школа, дружня до дитини

Середа, 24.04.2024, 09:44

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2021 » Лютий » 23 » Міжнародний Круглий стіл «Дівчата в науці»
19:42
Міжнародний Круглий стіл «Дівчата в науці»

11 лютого ми відзначили Міжнародний день жінок та дівчат у науці. Як зазначено в резолюції 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН від 22 грудня 2015 року, свято засновано «для того, щоб досягти повного і рівного доступу жінок і дівчаток до науки, а також забезпечити гендерну рівність і розширення прав і можливостей жінок і дівчат». 
Наука – важка і серйозна сфера, вона потребує високих розумових здібностей, сконцентрованості та відданості своїй справі. Інакше кажучи,  вона  просто створена для жіноцтва. Ось і ми сьогодні, 17 лютого 2021 року, на запрошення керівника Консалтингової компанії «Успіх без кордонів» Світлани Винограденко, долучилися до роботи Міжнародного Круглого столу, де поділилися роботою шкільного наукового товариства «ЕРУДИТ». 
Міжнародний Круглий стіл був проведений у Музеї сучасної науки та техніки «Експерементаніум» (м.Київ) та онлайн у програмі Zoom з 11 до 13 години.
Мета круглого столу: привернути увагу до талановитих дітей, дітей з різних шкіл України, дитячих будинків, дітей з особливими потребами, які займаються наукою; популяризувати інтерес дівчат різних вікових категорій до науки, розвиток та підтримка дівчат, як вагомий внесок у майбутнє держави.
Роботу круглого столу відкрила Віце-Президент ICC Ukraine з питань міжнародних програм та освіти,  кандидат економічних наук, професор Олена Євгеніївна Подолєва, яка наголосила, що впровадження гендерної рівності в усі сфери людського життя – стратегічна ціль, яку поставили собі усі прогресивні країни світу. Талант не має статевих, національних чи ідеологічних обмежень. Єдине, що може стати на його перешкоді – страх та непевність у власних силах.  Саме тому Олена Євгеніївна закликала усіх українських жінок і дівчаток не обмежувати себе стереотипами. А якщо є схильність та бажання зв’язати своє життя з наукою – робити це. Можливо, цей вибір не лише зробить щасливими нас, а й дасть людству видатну науковицю, напрацювання якої змінять світ.
Далі привітали нас Президент інституту психології та підприємництва Бабіна Олена Вікторівна,  фінансовий директор Музею популярної науки і техніки «Експериментаніум» Олена Кукурудз, керівник Консалтингової компанії «Успіх без кордонів» Світлана Винограденко, журналіст часопису «Київ дипломатичний» Лінник Антоніна, викладачі вузів м. Запоріжжя, м.Івано-Франківська, м.Києва, міжнародні експерти з питань розвитку бізнесу, директори закладів освіти, вчителі - наукові керівники дівчаток, які займаються наукою, ну і самі дівчатка. Виступи юних науковець пролунали з м.Дніпра, м.Запоріжжя, м.Києва, м.Івано-Франківська, Донецької області, Харківської області та ін.
Від нашого КЗ «Білоколодязький ліцей» презентувала виступ щодо своїх досліджень учениця 7 класу Ванджурак Адріана. Тема виступу «Сіверський Донець: екологічні проблеми сьогодення». Адріанка розповіла про мету свого дослідження, завдання проєкту, об’єкт та інструментарій дослідження,  також ознайомила з результатами, які вже маємо.
Кожен учасник Міжнародного Круглого столу «Дівчата в науці» отримає диплом та пам’ятні подарунки. 
Директор ліцею Світлана Ткаченко

Переглядів: 202 | Додав: teacher | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

НАШІ ВІТАННЯ

left

Пошук

Календар

«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Календарні свята та події. Спілкуємося українською

Архів записів

Корисні посилання