Комунальний заклад "Білоколодязький ліцей"

Школа сприяння здоров'ю, Школа, дружня до дитини

Середа, 24.04.2024, 18:25

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2014 » Листопад » 15 » Шкільна гра-квест на місцевості «ЛІДЕР і КОМАНДА»
13:40
Шкільна гра-квест на місцевості «ЛІДЕР і КОМАНДА»

Лідерство – це мистецтво спонукати людей робити те,

 що потрібно, причому робити це із задоволенням. 

Дуайт Д. Ейзенхауер

 

Як підібрати однодумців для спільної роботи? Як створити з групи людей єдину команду? Як стати лідером, якому буде вірити ваша команда? На ці питання і багато інших дає відповідь наша гра-квест «Лідер і Команда», яка була проведена для новообраного активу школи.

Кажуть, лідером не обов’язково народитися, ним можна стати! Проте дуже часто перед нами постає запитання – а як це зробити? Як досягнути успіху і викликати довіру в учнівському  колективі?

Для того, щоб зрозуміти хто такий лідер за своєю суттю і яке його завдання в суспільстві, заглянемо спочатку в історію.

Лідерство як явище відоме ще з давніх-давен. Його вважають древнім, універсальним та неминучим. Так, наприклад, у стародавній міфології вожді наділялися надлюдськими якостями, яких не було у смертних. Древні єгиптяни приписували своїм правителям такі «божественні риси», як «владні висловлювання в устах», «розуміння в серці», справедливість. Вони навіть зображували фараонів вищими на зріст від інших людей, вказуючи цим на їх особливість.

На думку стародавніх греків, лідер повинен володіти чотирма якостями. Вони розкриті в «Іліаді» Гомера. Це – справедливість (Агамемнон), мудрість (Нестор), хитрість (Одіссей) та доблесть (Ахілл). Всі ці якості члени активу школи проявили під час гри, виконуючи завдання: об’єднатися у команди, розшифрувати завдання кожного етапу, добути їжу, побудувати житло, розгадати ребус, де заховано «скарб», знайти скарб для команди і перемогти при цьому команду суперника.

Проте варто зауважити, що сталих характеристик, якими повинен володіти лідер – нема. Так, Платон наголошував на особливості такої риси як мудрість, Фома Аквінський – на благочесті і божественних якостях.

Оскільки лідером не народжуються, а стають в процесі свої діяльності, кожен має шанс проявити особисті якості та здібності. Психологи зазначають, що лідерство тією чи іншою мірою притаманне кожному. Просто треба його відшукати і розвивати.

Але працюючи в групі не все буде так просто, як здається на перший погляд.

Лідер – це людина, яка знає, чого хоче, вона ставить певні цілі, може їх донести до інших членів команди та залучити їх до досягнення мети.


 

Переглядів: 897 | Додав: teacher | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

НАШІ ВІТАННЯ

left

Пошук

Календар

«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Календарні свята та події. Спілкуємося українською

Архів записів

Корисні посилання