Комунальний заклад "Білоколодязький ліцей"

Школа сприяння здоров'ю, Школа, дружня до дитини

Четвер, 25.04.2024, 10:40

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2021 » Липень » 4 » СВЯТЕ СВЯТОГІР’Я
14:04
СВЯТЕ СВЯТОГІР’Я

Диво на горах донецьких постає перед тими, хто наблизиться до крейдяних скель, зарослих мальовничим лісом. Виникає відчуття, ніби ми перенеслися на Кавказькі або Кримські гори з їх прославленими древніми оселями відлюдників. Але це не Кавказ і не Крим — це берег Сіверського Донця. Вже яке століття поспіль його прикрашає монастирський ансамбль Лаври. Білі гори зриті печерами пустельників, над околицями на кілометри розноситься мелодійний передзвін.

Серед крейдяних пагорбів, вкритих реліктовим лісом Національного природного парку «Святі Гори», на правому березі Дінця розташувався архітектурний ансамбль Успенського чоловічого монастиря, який в 2004 році набув статусу Лаври.

2 липня 2021 року педагогічний, технічний колективи та вчителі-пенсіонери КЗ «Білоколодязький ліцей» здійснили паломництво до святих місць.

Святогір'я... Дійсно, щось непідвладне людині, якась вища сила вбачається у цих пейзажах. Наші предки тонко відчували цю грань — єдності людського і божественного — і молилися Творцеві в місцях, здавна відомих особливою силою.

29 чоловік поїздкою дуже задоволені, бо вона дала можливість долучитися до духовних, культурних, історичних цінностей рідної країни. Всі збагатилися не тільки духовно, але й пізнали багато чого нового для себе. Окремо хотілося б згадати нашого водія М.О. Лисенка, який завжди привітний, доброзичливий, з хорошим почуттям гумору, виконував свою роботу професійно й чітко.

Ми щиро вдячні всім, хто допоміг здійснити цю чудову  незабутню подорож: начальнику відділу освіти Вовчанської міської ради В.М. Сороковій та спеціалісту відділу освіти К.В. Чепенко за підтримку та оформлення документації для подорожі, керівнику СФГ «Віктор» В.В. Виродову за подароване пальне для шкільного автобуса, щоби здійснити екскурсію.

ДЯКУЮ всім за чудово та пізнавально  проведений день!

З повагою, директор Світлана ТКАЧЕНКО

Переглядів: 235 | Додав: teacher | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

НАШІ ВІТАННЯ

left

Пошук

Календар

«  Липень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Календарні свята та події. Спілкуємося українською

Архів записів

Корисні посилання