Комунальний заклад "Білоколодязький ліцей"

Школа сприяння здоров'ю, Школа, дружня до дитини

П`ятниця, 29.03.2024, 13:19

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2021 » Грудень » 21 » ВИПЕРЕДЖАЄМО ЧАС...
18:44
ВИПЕРЕДЖАЄМО ЧАС...

Скандинавська ходьба (інші назви Nordic Walking або Finnish sauvakävely) — вид фізичної активності, у якій використовується методика занять і техніка ходьби з використанням спеціальних палиць, схожих на лижні).

З нового навчального року за програмою з фізичної культури НУШ на уроках фізичної культури пропонується для роботи з дітьми 5 класів модуль "Скандинавська хода".

Ходьба є одним із звичних навичок фізичного навантаження людини і є чудовим фізіологічним кардіо навантаженням. Скандинавська ходьба – розвантажує хребет і суглоби, рівномірно розподіляє навантаження на 90% м’язів. Дозволяє займатися фізичними навантаженнями ослабленим людям.

Наші вчителі випереджають час і вже в цьому навчальному році проводять заняття із скандинавської ходьби з учнями. Одна с доступних фізичних вправ, яка добре позначається на фізіологічному розвитку дитини є скандинавська ходьба, тому вчитель фізичної культури Філімонова Н.А. на уроках з фізичного виховання проводить заняття із скандинавською ходьбою. Медичні працівники та психологи стверджують, що скандинавська ходьба добре впливає на фізичний розвиток і психологічний стан дитини. Під час таких занять відмічається позитивний емоційний стан учнів.

Особливістю скандинавської ходьби є:

- розподіл рівномірного фізичного навантаження на м’язи під час ходьби;

- зменшення навантаження на хребет, полегшена робота суглобів під час ходьби;

- корегування постави дитини – зміна висоти палки (трохи вище за норму), змушує дитину рівно тримати спину, витягувати хребет. Застосування даної методики під час ходьби суттєво позитивно впливає на поставу дитини;

- дозування фізичного навантаження – метраж ходьби, швидкість ходьби, рельєф місцевості різновид ґрунтового покриття.

Уроки із застосуванням скандинавської ходи можуть відвідувати ослаблені учні або учні, які повернулись в школу після захворювань. Такі заняття дозволяють швидше відновитися після хвороби.

Ще раз хочемо подякувати за придбання палиць для скандивської ходьби #командідорогоюдобра #Винограденко Світлані Володимирівні. 

З повагою, директор Світлана ТКАЧЕНКО 

Переглядів: 215 | Додав: teacher | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

НАШІ ВІТАННЯ

left

Пошук

Календар

«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Календарні свята та події. Спілкуємося українською

Архів записів

Корисні посилання