Комунальний заклад "Білоколодязький ліцей"

Школа сприяння здоров'ю, Школа, дружня до дитини

П`ятниця, 26.04.2024, 21:12

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2022 » Січень » 10 » «Здай батарейки – отримай карамельки»
21:38
«Здай батарейки – отримай карамельки»

Еколого-освітня акція «Здай батарейки – отримай карамельки»

Батарейки забезпечують роботу годинників, радіоприймачів, електронних ігор, ліхтариків та інших побутових приладів, які є у щоденному використанні кожної людини. Коли джерело енергії техніки вичерпує свій ресурс, його змінюють на   новий. Стару ж батарейку зазвичай викидають…

Недбало викинувши відпрацьовану батарейку, люди навіть не задумуються, які шкідливі та незворотні наслідки може принести їх необдуманий вчинок.

Відомо, що батарейки містять важкі метали: кадмій, свинець, літій та ртуть. Коли вони потрапляють на сміттєзвалище, їхні оболонки внаслідок корозії з часом руйнуються і всі хімічні елементи потрапляють у навколишнє середовище. Влітку гальванічні елементи разом із загальним сміттям тліють або горять, при цьому виділяються гази, важкі метали і діоксини в атмосферне повітря. Діоксини вражають все живе навіть у малих концентраціях, при цьому збільшується сприйнятливість організму до інфекцій та онкологічних захворювань. З часом токсичні речовини, які виділяє батарейка, через трофічні зв’язки накопичуються в організмі людини. Як наслідок, порушення обміну речовин в організмі та виникнення різних хвороб.

Щоб усього цього уникнути, достатньо викидати використані батарейки не у смітник, а у спеціальні пункти збору. Це дасть можливість вилучати з батарейок та повертати знову в обіг метали, що набагато економічно вигідніше, ніж добувати їх з руд.

Цієї зими, впродовж грудня-січня у нашому закладі учні 3-Б класу організували еколого-освітню акцію «Здай батарейки – отримай карамельки», яка спрямована на збереження навколишнього середовища. В ході акції діти  дізналися, якої шкоди завдає маленька батарейка, потрапляючи в ґрунт або водойму.

В черговий раз, змінюючи батарейки в плеєрі, пульті або іграшці, не поспішайте до сміттєвого відра. Загорніть елементи живлення в папір і обов’язково покладіть їх в пакет. Не збирайте велику кількість батарейок, знайдіть пункт прийому і неодмінно відвозьте їх туди.

 

Переглядів: 188 | Додав: teacher | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

НАШІ ВІТАННЯ

left

Пошук

Календар

«  Січень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Календарні свята та події. Спілкуємося українською

Архів записів

Корисні посилання